DEGJESE PUBLIKE ME TEME SISTEMIMIN E MUZEUMEVE

U zhvillua mengjesin e sotem ne qendren kulturore musine kokalari degjesa publike sistemimi I muzeumeve.degjesa u organizua nga bashkia gjirokaster ne bashkepunim me fondin shqiptar te zhvillimit dhe ministrine e infrastruktures.ne fjalen e tij kreu I bashkise gjirokaster flamur golemi eshte shprehur se ne qytetin e gurte jane bere investime te cilat kapin nje vlere prej 1.2 milione eurosh dhe se synimi I bashkise eshte qe te kete turizem dhe te zgjase cdo dite te vitit.Perfaqesuesi I konsulences prane fondit te zhvillimit ka pohuar se eshte perpiluar nje liste prej 30 tematikash pre te kryer nderhyrjet dh ender to kane vecuar per te nderhyre si fillim 4 tematika te cilave po u behet dhe projekti si:rinovimi I muzeut etnografik,transformimi I baneses kadare ne qender kulturore dhe krijimi I hapesirave publike te sokuku I te marreve dhe te itinerari I eduard lir dhe udhetareve.Objekti I kesaj degjese eshte te mbeshtese zhvillimin e nje produkti turistik te perbere nga nje rrjet muzesh,aktivitetesh te nderthururra me nje rrjet rrugesh dhe shtigjesh tematike qe turistet te kene nje experience sa me interesante ne qytetin e Gjirokastres.