PSE PO LARGOHET RINIA SHQIPTARE?

Pse po largohet rinia shqiptare nga vendi yne?

Kjo eshte nje pyetje qe e has kudo por qe nje pergjigje nuk ka.Ka vetem mendime,analiza,statistika gjithomne ne  rritje dhe nje te vertete te hidhur.po largohen sepse ketu shpresa ka kryer me kohe vetvrasje papunesia ,pagat e uleta problemet e shumta te vendit  dhe politikat e keqija jane disa prej arsyeve te largimit te tyre. Ne nje anketim te kryer  ne bulevardin e lagjes 18 shtatori ne gjirokaster qytetaret shprehen se nuk jane vetem te rinjte  qe largohen por edhe moshat e tjera  flasin per migrimin.Vendi yne nuk ofron prespektive per te ardhmen  e ndersa punesimet shkojne vetem  permes partive politike kjo eshte nje nga arsyet e demoralizimit te rinis shqiptare.krahas faktorit  ekonomik  jane evidentuar edhe  faktore te tille si niveli i ulet i sigurise publike,mungesa  e besimit te qytetareve ne permiresimin e situates ne vend  ku korrupsioni dhe krimi I organizuar paralizojne  funksionimin  normal te institucioneve shteterore.